Hvorfor Al Vores Strik er Produceret i Rene Naturmaterialer

Posted in Inspiration

NATURENS EGNE MATERIALER ER MENNESKETS KUNSTIGT FREMSTILLEDE MATERIALER LANGT OVERLEGNE

I gamle dage var der kun én måde at lave tøj på, nemlig ved at bruge de ting, som naturen gav os, f.eks. uld, bomuld og silke. Og hvis man ville, havde tid og råd, så kunne man jo vælge at farve sit tøj med naturens egne farvestoffer, f.eks. indigo.

Sådan er det ikke i dag. I dag har vi mennesker formået at fremstille “kunstige” materialer, såsom polyester og akryl. Det er smart i nogle sammenhænge, men det har én stor ulempe: vores hud kan ikke ånde i disse materialer. Og når vores hud ikke kan ånde, ja, så bliver vi hurtigere varme og klamme og vores tøj bliver også hurtigere slidt på grund af sved og dårlig lugt. Jeg tror, vi alle kender følelsen af at være “indelukket” og “tæt” i en regnjakke. Personligt, så har jeg det fint med det, for min regnjakke er tynd, og vigtigst af alt: den er vandtæt! 🙂 Men så snart det ikke regner, så har jeg bestemt ikke lyst til at have den på – så snart jeg går i et bare lidt raskt tempo, får jeg hurtigt en klam og fugtig følelse på huden, jeg får følelsen af at være “indelukket”…

Når jeg shopper nyt tøj, så kigger jeg altid efter, hvilket materiale tøjet er lavet af. Hvis det er polyamid, så er det ganske fint, selvom det er kunstigt fremstillet af mennesket, for min krop kan ånde. Men hvis det derimod er akryl eller polyester, så holder jeg mig langt væk! Jeg går altid efter tøj, der er rart at have på – også længere tid end den tid, det tager mig at prøve det 😉 Bomuld er klart min favorit. Bomuld holder kroppen varm, men uden at den bliver overophedet. Uld er perfekt til de køligere dage, hvor jeg er ekstra kuldeskær. Silke er perfekt, når jeg skal forkæle mig selv lidt ekstra – for mig er der et luksuselement over silke; det er så tyndt og fint og lækkert.

Summa sumarum: naturmaterialer (og nogle kunstigt lavede materialer) gør, at vores kroppe let kan ånde og generelt set har det godt. Selvfølgelig kan vi alle få det lige lunt nok og komme til at svede også i bomuld og uld, men vores kroppe kan nemt og relativt hurtigt komme af med varmen igen, også selvom vi ikke tager noget af tøjet af.

Det er netop derfor, at alle vores produkter er lavet af rene naturmaterialer – primært bomuld og uld – så vores kroppe nemt kan ånde i det tøj vi har på, og vi selv står tilbage med en behagelig følelse.

Indtast din søgning og tryk enter for at søge

Kurv